Basgitarist

Ooit begonnen (begin jaren 80) in een bandje genaamd Jerkin’: ik stond als 14-jarige voor het eerst op het podium; leuk schoolbandje. Ik speelde daarin akoestische en elektrische gitaar (niet tegelijk natuurlijk…). Stijl: covers van de Eagles, Dr. Hook, en andere folkrock.

In mijn studietijd speelde ik banjo in The Northern Comfort (eind jaren 80, begin jaren 90). Stijl: dixieland. Destijds pakte ik ook mijn bas weer op en speelde in los-vast-verbanden met stijlen als rock en blues.

Tot zomer 2014 speelde ik bas in de band Moo-oi . We stopten op ons hoogtepunt. Stijl: zelfgeschreven singer-songwritersongs met een rauwe rocksaus.

Meer van mijn muzikale verleden en heden staat op Myspace.

Geen muziek meer dan? Zeker wel.

Van eind 2014 tot zomer 2016 was  ik de bassist van de band Stolk. Stevige rock, met uitstapjes naar andere stijlen. De demo Experiance is opgenomen tijdens een live-concert voor de radio. Voor een paar euro stuur ik graag een cd op met de nummers van die demo. Wie al iets wil horen: de single Last Goodbye staat op Spotify. De single is tevens te koop via iTunes. Helaas, die band is ook ter ziele.

Al die bands en optreden zijn opstappen gebleken naar mijn nieuwe band, Kolbak. Een 3-koppige band met zeer goede songs en fijne baspartijen. Zie de site voor merchandise, optredens en meer.

En ja, ik ben ook als muzikant in te huren. Bassist voor een theater- of muziekproductie gezocht? Neem contact op!

© Rick Ruhland 2018.