Docent & ontwikkelaar

Ik heb een natuurlijke neiging om kennis en vaardigheden over te dragen.

Aan de Universiteit van Groningen (1992 – 2001) was ik naast onderzoeker Universitair Docent met als taak het geven van colleges Taalontwikkeling, Dynamische systeemmodellen van ontwikkeling, Ontwikkelingspsychologie en School- & Onderwijspsychologie aan studenten Psychologie. Deze colleges zijn ook in het Engels aan buitenlandse studenten gegeven. Daarnaast begeleidde ik studenten met hun doctoraalscriptie (wat nu ‘master thesis’ heet).

Bij een minicommunicatieadviesbureau (2001 – 2003) gaf ik onder andere trainingen voor bedrijven, vooral op het gebied van schriftelijke en mondelinge  vaardigheden (spreken en schrijven) .

Aan de Hogeschool van Amsterdam (2008 – 2015) gaf ik onderwijs op het vlak van taal en onderzoek. In aanvulling daarop ontwikkelde ik onderwijs, met name op het gebied van zakelijk Nederlands en informatie- en onderzoeksvaardigheden. Daarnaast was ik coach, studieloopbaanbegeleider en stagebegeleider.

Zit je vast met je scriptie? Geen idee hoe verder? Docenten van je opleiding hebben te weinig tijd? Behoefte aan scriptiebegeleiding? Neem contact op.

© Rick Ruhland 2018.

naar praktisch